Дух и истина
Дух и истина
Християнски образователен сайт
Християнски образователен сайт

  Начало    Библия    Коментари    Връзки    За контакти    Духовни песни  
 
Теми от Библията
Възкресението
Герои на България
Първи български преводи на Библията
Смели реформатори
Петдесятно движение
Рийс Хауелс
Съботата през вековете
Саду Сундар Синг
Живот на вяра
Да бъдем по-добри
Духовни песни
Здраве и духовен живот
Храната на греха
Вавилонизация и хранене
Духовен Вавилон
Инквизицията на ХХ век
Ватикана и фашизма
Търсене в Библията
Естир 2003
Естир 2006
За сайта
За сайта
Коментари към статиите
Посещения на сайта

Кратко съдържание на статиите

Възкресението - с помощта на Божието слово оборва страшните лъжеучения за прераждането като будизъм, окултизъм, дъновизъм и други.

Саду Сундар Синг - документален разказ за живота на най-известния Христов последовател на ХХ век. Прочетете как Христовата любов разкъсва железните окови на тъмнината в най-мрачните места от нашата планета - Тибет, завладяни от будизма.

Петдесятно движение - исторически очерк за това как християните са държали кръщението със Святия Дух от деня на петдесятницата до днес. Основан изцяло на оригинални исторически документи.

Рийс Хауелс - застъпник - в този чуден разказ за Рийс Хауелс се открояват основните принципи на живота, посветен на Бога - отричането от себе си, начина по който се запалва любовта към ближния, принципи в служението на Христа. Книга, която трябва непременно да познава всеки християнин, който е решил всецяло да посвети живота си на Спасителя.

Съботата през вековете - исторически преглед за пазенето на четвъртата Божия заповед в новозаветното време. Разглежда въвеждането на неделята като Господен ден сред Божия народ вместо съботата в чест на езическия празник "ден на слънцето".

Духовни песни - текстовете на над 700 избрани християнски духовни химни от последните няколко века.

Да бъдем по-добри - избрани истории от едноименен сборник, издаден през 1991 г. Примери, които могат да трогнат всяко сърце и да разпалят любовта към Бога и към ближния.

Вавилонизация, глобализация и хранене - аргументирана статия за влиянието на глобализацията и вавилонизацията на съвременния свят върху начина ни на хранене. Разкрива истината за най-популярните индустриални отрови и наркотици като аспартама, кока-колата, кафето, шоколада, бонбоните, всички видове вафли, десертчета, сладки и други. Накрая се посочват истинските, естествени, дадени от Бога здравословни храни, към които би трябвало да се върнем, за да излезем от залялата ни вавилонизация на храненето.

Храната на греха - защо месото е храна на греха според Библията? Статия с много факти за духовната и физическа вреда от храненето с месо.

Инквизицията на ХХ век - документален разказ с много факти, документи и снимки за кланетата, които католиците организират през Втората световна война в Югославия. Факти за пренасянето на обраните скъпоценности от убиваните хора във Ватикана. Статията разкрива изпълнението на Библейското пророчество за блудницата Вавилон - римо-католицизма, възседнала звяра - земната нацистка власт, проливаща кръвта на безброй много невинни хора. (Откр. 17:5).

Ватикана и фашизма - историческа документална статия, която представя множество факти относно подкрепата на папството за фашизма, в изпълнение на Откр. 17 глава за блудницата Вавилон - римо-католицизма, възседнала звяра - земната нацистка власт. Обяснява се по какъв начин папата издига на власт фашистките режими на Хитлер и Мусолини, отвързва ръцете на Хитлер за избиването на евреите, и след войната помага на най-големите нацистки военопрестъпници да избягат от военен съд.