Дух и истина
Дух и истина
Християнски образователен сайт
Християнски образователен сайт

  Начало    Библия    Коментари    Връзки    За контакти    Духовни песни  
 
Теми от Библията
Възкресението
Герои на България
Първи български преводи на Библията
Смели реформатори
Петдесятно движение
Рийс Хауелс
Съботата през вековете
Саду Сундар Синг
Живот на вяра
Да бъдем по-добри
Духовни песни
Здраве и духовен живот
Храната на греха
Вавилонизация и хранене
Духовен Вавилон
Инквизицията на ХХ век
Ватикана и фашизма
Търсене в Библията
Естир 2003
Естир 2006
За сайта
За сайта
Коментари към статиите
Посещения на сайта


Коментари към всички статии

 Нов коментар

Коментари към статията Ватикана и фашизма

Joseph, 2010-06-12 15:06:23
Църква - ot kade idva tova poniateie i kakvo v sashtnost oznachava???
Dumata ot gracki e ECCLESIA, TOVA NE OZNACHAVA: organizacia, sgrada, denominacia i t. n. A e sabranieto na izbranite ili sabranieto na prizvanite.
Kogato nikolko dushi sa sabrani v Imeto na Isus za slava na B-ga tova e ECCLESIA, ili po-tochno za tova se govori v Noviz Zavet v original na Greek.
Neka da mislim kavo se ima v predvid kogato se govori za ECCLESIA ili kato e prevedeno Църква.


Бисеров, 2009-08-13 18:18:17
Да, защото църквата, истинската, е нещо различно от наложниците, черквите, претендиращи да носят Христовото име. Тя е скрита: Откр.12:6 И жената побягна в пустинята, гдето имаше място, приготвено от Бога... Жената е символ на църквата, както знаете.
И затова в Откровение 18:4 небесният ангел тръби посланието, което всеки човек трябва да чуе днес. А то е. Излезте от Вавилон!
"И чух друг глас от небето, който казваше: Излезте от нея, люде Мои, за да не участвувате в греховете й и да не споделяте язвите й."


наблюдател, 2009-08-12 19:46:28
Най-вероятно историята е напълно достоверна. Също знаем за безобразното поведение на православните тук в Източна Европа. Дори до днес те не търпят нито евангелисти, нито католици и ако биха имали власт не биха си поплювали да действат. Знаем за хилядите зверства на протестантите в Западна Европа по време и след Реформацията. Както и на американските протестанти и до днес по време на многобройните им войни даже и до днес.

За мене проблема е, че един истински християнин не се нуждае от религиозна организация, за да успява във вярата. Ако той разчита на Христос, той би си дал другата буза, а не би вършил беззакония. Всяка християнска организация е началото на някое беззаконие, което ще се случи някога по-късно в нейната история.
Ние имаме крещяща нужда да нямаме нужда от религиозната индентификация на някоя християнска религия, а да служим на живия Бог и неговия Син Исус.


Anton, 2008-02-28 16:29:49
Потресаващо тенденциозна статия!
Как авторите не се досетиха за сътрудничеството на румнъската ПРАВОСЛАВНА цълква с "Желязната гвардиия" на Корнелиу Кодриану, която е извършила едни от най-кървавите и жестоки погроми над евреи по време на войната?
И да не забравяме, че там православната църква е сътрудничела с Гвардията далеч не само по времето, когато тя е била на власт.


Даниел, 2008-02-21 11:51:14
Фактите изнесени в тази статия са ужасяващи и почти нямат нужда от коментар.Тези са потомци на фарисеите ,които разпънаха Господа на славата, за които Господ Исус каза така "Вие сте от баща дявола, и желаете да вършите похотите на баща си. Той беше открай човекоубиец, и не устоя в истината; защото в него няма истина. Когато изговаря лъжа, от своите си говори, защото е лъжец, и на лъжата баща. " От край време католицизма си е служил с подобни методи,като се погледне през вековете.Ако в днешни дни се създадат условия за подобни неща(зверства) аз съм сигурен че Ватикана ще е в центъра на събитията. Матей 23гл.29 Горко вам книжници и фарисеи, лицемери; защото зидате гробниците на пророците, и поправяте гробовете на праведните, и казвате:
30 Ние, ако бяхме живели в дните на бащите си, не бихме съучаствували с тях в проливане кръвта на пророците.
31 Така щото свидетелствувате против себе си, че сте синове на ония, които избиха пророците.
32 Допълнете и вие, прочее, мярката на бащите си.
33 Змии! рожби ехиднини! как ще избегнете от осъждането в пъкъла?
Знам, че има благочестиви люде, които не зная нищо за зверствата извършени от тези лишени от всякакво богоподобие човеци и търсят Бога с искрено сърце.Трагично е как дявола е успял да изличи до неузнаваемост богоподобието в човека.Не мога да си го обясня как греха е променил толкова много тези "хора" и как дявола е потривал доволно ръце и се е наслаждавал на действията им и как е викал към Господа на славата "за тези ли ти проля кръвта си " но аз съм убеден, че ако все пак се е намерило някой който да дойде на себе си от тези които са вършели тези дела и да се покае то Исус би му простил.И да не забравяме,че зад всички тези дела стои онзи(дявола) за който Исус каза: 30 Аз няма вече много да говоря с вас, защото иде князът на [този] свят. Той няма нищо в Мене;

Нина, 2007-12-05 12:43:24
Потресох се от това, което прочетох в тази статия. От известно време започнах да търся информация за масоните и илюминатите, и в момента в който прочетох този материал всичко ми се изясни. Тези, които се стремят към пълен контрол над човечеството са измислили чудовищен план за изтребление на огромна част от човечеството под хилади предлози и лъжи. Наистина Ватикана е блудницата Езавел и наистина Ватикана е участвала и продължава да участва в масови кланета. Благодаря на Бога за хора като тези, които изкарват истината на светло. Който има мъдрост нека разбира !!!


Кирил, 2007-03-24 09:22:28
Католическата църква показа негласна подкрепа на фашизма,но пък не Католическта църква предизвика Втората световна война и нямаше потенциала да я спре.Други фактори предизвикаха Световната война и те носят същинската отговорност за зверствата.Колкото до колоборационизма на ръководството на Католическата църква с фашистките престъпници е истина до известна степен и трябва да се потърси някаква отговорност,или поне да се разкрият фактите.Същото се отнася и за Православната църква,само че по времето на комунизма.Тесните връзки,които православните църковни водачи имаха с комунистическата власт,доведе до уронване на имиджа и престижа на Православието днес.Тогава тези негативни фактори и действия доведоха Православната църква до пълно и недопустимо подчинение на властта,която открито се намесваше в църковните дела и висшите клирици никога не протестираха срещу тази намеса,а дори публично демонстрираха своето одобрение.Същите тези православни клирици си затвориха очите пред репресиите на комунистите над вярващия български православен народ и забраните и дори публичните назидания ,на които бяха подлагани по-набожните хора.Това също не беше правилно,както и това,че владиците получаваха назначенията си за заслуги към народната власт,а не за доброто си служение към вярващите.Но все пак не бива да се съди нито Католическата ,нито Православната църква,защото те се ръководят от хора,а хората са грешни и допускат грешки,само Бог е безгрешен и само Бог може да съди.


Joseph, 2006-10-11 07:47:29
Mnogo e dobre da se znae istinata.
Blagodaria na tozi, koito e napisal statiata, za da razkaze na chetiashtite, kolko e zestoka katolicheskata curkva. I neshtata za sazelenie sa si vse oshte taka, makar i da ima chstichni probliasaci vav katolicizma ima mnogo antisemitizam. Poroden ot fakta na izopachavane na B-zieto slovo.Hans, 2006-03-26 10:02:59
Никой няма право да отнема човешки живот, защото той е дар даден свише. Еврейския народ е избран, макар техните свещенослужители да не приеха Исус Христос.


Dvora, 2006-03-16 13:27:24
Чудесна статия. И е жалко, че няма нито един коментар към нея.
Аз мисля, че не само в католическата ц-ва е имало антисемити. Имало ги е между всички деноминации, има ги и днес. И въпреки, че съм против повечето йеховистки доктрини, чест им прави, че са се противопоставяли на фашизма, поради което са били преследвани.
Моето мнение е "Който те (Авраам, Израел) благославя, ще бъде благословен..."!!! Защото и Иисус по плът се роди евреин, а не от друг народ! Нов коментар