Дух и истина
Дух и истина
Християнски образователен сайт
Християнски образователен сайт

  Начало    Библия    Коментари    Връзки    За контакти    Духовни песни  
 
Теми от Библията
Възкресението
Герои на България
Първи български преводи на Библията
Смели реформатори
Петдесятно движение
Рийс Хауелс
Съботата през вековете
Саду Сундар Синг
Живот на вяра
Да бъдем по-добри
Духовни песни
Здраве и духовен живот
Храната на греха
Вавилонизация и хранене
Духовен Вавилон
Инквизицията на ХХ век
Ватикана и фашизма
Търсене в Библията
Естир 2003
Естир 2006
За сайта
За сайта
Коментари към статиите
Посещения на сайта


Коментари към всички статии

 Нов коментар

Коментари към статията Саду Сундар Синг

Рени, 2011-04-10 15:36:20
Истински посветен живот. Цялата статия ме впечатли. Харесаха ми сравненията,които саду Сундар Синг използва-красивото тибетско цвете,ореховата ядка,рибата,която живее в морето и не е солена,молитвата,като желание за самия Бог,а не за нашите желания


беден и неук дюлгер, 2009-03-18 18:10:37
i az predi da powqrwam imah kato sundar mnogo dylga kosa i obeca zaglevdah `uvdi romki no kogato powqrwah iskam da sledwam isus za]oto samo pri nego ima pokoj za tqloto i dushata na nego doide nakazanieto dokarwasto nashiq mir i w negowite rani nie se izcertihme!


dido, 2008-09-29 23:31:48
Slava na BOGA! Blagodaria Vi za materila!Odavna tarsih podoben material za Sadu Sundar Sing!


Домаshен майстор, 2008-09-11 18:00:16
Имам интерес кuм строителните фирми ,но преди
да трuгна на цuрква и да повярвам изоставих сuпругата си
когато надзирателите Стоил и Младен ме хвuрлиха в
занданската болница лягах ноstем при chуjда ромка на
име Мария,но когато повярвах искам да chета ноstем Библията и да се моля!


spas, 2008-01-29 04:08:09
Вьзхитен съм от статията.Вдьхнови ме да се моля и ме трогна дълбоко , и взех решение да се посветя с цяло сърце.Събираме се по къщите и служим и проповядваме на всяко място, деноминацията няма значение.Всички тябвя да се молим Бог да ни покаже служението, определено за нас и с радост да се подчиним на волята Му и за прослава на Името Му да му слугим вярно. Препоръчвам ви 2 книги - "Зад завесата" и "Алах моя отец"
spas1@abv.bg


nikolai, 2007-08-26 08:00:10
бях чувал за този проповедник но сега след като по-подробно прочетох неговата история аз и патувах с него и допълнително осъзнах ролята на благовестието че е реална ижива сила за спасение.
Бог да благослови всички които благовестват днес:26.08.07г.


Jana Georgieva, 2007-07-14 05:05:33
Jivota na Isus vatre v men reagira,Bod iziskva takova posvestenie ot vsiako svoe dete.


Православен, 2006-11-29 23:32:45
Преди 19 века и половина всички ние,разделените днес,бяхме едно.Тогава бяхме заедно при Витлеемската пещера,когато Словото стана плът,бяхме заедно с Него,когато То се отдаде на поругание и кръстни мъки,за да се изпълни ,,всяка правда,,,бяхме също заедно,когато стана чудото на Възкресението - ,,крайъгълния камък на нашата вяра,,,бяхме заедно и на светата Петдесетница,при слизането на Св.Дух,когато огнени езици възвестиха тайната на Новия Завет и дадоха на Христовото благовестие всемирно значение.Защо сега чадата на едни и същи родители,незабелязано се разделихме,изпълвайки времето с вражди,спорове,борби и взаимни гонения и днес,по-скоро вече уморени,отколкото примирени,стоим един до друг,страхувайки да си подадем взаимно ръце,дори и когато нашият общ враг-безбожието,насочва цялата своя свирепа активност срещу Бога и вярващите в Него. Помислете по този въпрос! А иначе относно статията на Саду Сундар Синг,тя просто няма аналог.Чрез устата му говори Бог!Той и майка Тереза бяха лицето на християнството на 20 век.


Петя, 2006-01-12 18:23:34
Вьзхитена сам от статията.Вдьхнови ме да се моля само с благодарност и хваление, без да искам нищо.Протестантка сам, но сам абсолютно убедена, че деноминацията няма значение.Всички тябвя да се моли Бог да ни покаже служението, определено за нас и с радост да се подчиним на волята Му и за прослава на Името Му да му слугим вярно.
БОГ ДА БЛАГОСЛОВИ ВСИЧКИ ВИ!


plamen, 2005-09-18 03:40:06
silata ev bojiy dux.mir vam.


pettra, 2004-12-07 17:59:00
Това е статия,която трябва непременно да се прочете. Толкова е истинска и сега след много години, колкото и тогава. Човек не може да не се развълнува от тази промяна,която Исус е изработил в апостол Саду Сундар Синг. Най много ме впечатлиха двете срещи на апостол Саду със Исус и това, че апостол Сундар е жертвал живота си за Исус. Не е лесно в държава като Индия, където има може би повече от шестотин религии да устоиш в истината.


pamir, 2002-06-13 18:02:00
Към Павелчо: напълно съм съгласен. Любовта е това, от което най-много се нуждаем.

А що се отнася до вярванията, църквите, Бог има право да ги съди... ако Той не ги съди, нямаме право и ние да ги съдим, а ако Той ги съди, нямаме право да Му противоречим.

Поздрави!


Павелчо, 2002-06-11 20:01:00
Това, което току-що прочетох не просто ми хареса, разтърси ме, изобличи ме. Отпечатах статията и ще се постарая да достигне до възможно най-голям брой хора, които нямат достъп до компютър. Учудих се само на някои от коментарите... Ние, които се наричаме с Неговото име, подобни ли сме на Исус в живота си? Той никога не гледа на външното! Саду Сундар Синг познава лично Бога - затова и не е съдел никого за вярата му, нито за неверието му или заблудите му. Сам Бог дава зрение за духовните неща и хората като Саду Сундар Синг, които общуват с Господ лично, правят разлика между човека и неговите заблуди и грехове - Святият Дух ни дава тази способност. Плътта осъжда, а Духът люби. Нашата задача е да покажем Пътя - Исус, а това става чрез личния пример - думите нямат сила, ако не са живот. Представете си Спасителя сред нас днес - уверена съм, че Той не би обвинявал православните хрисияни за идоли /те са в сърцето, в отношението ни към нещата/, нито католиците или която и да било евангелска деноминация за доктриналните й заблуди, както не постъпваше с фарисеите и садукеите. За живота ни - да! Самата ни съвест, която си е дар Божи ни изобличава за грях. Познавам много искрени вярващи от всякакви деноминации. Лично аз, когато чуя различно мнение по какъвто и да било въпрос, питам Бог какво казва Той - последвайте примера ми! Тогава отношението ви към различията ще се промени. Нашият Господ е благоволил в разнообразието и Той се прославя чрез него. Веднъж нарекох Православната църква мъртва. Знаете ли какво ми откри след това Бог? Даде ми да видя кръста над един Православен храм и нашепна на сърцето ми: "Кръста е над всичко! Няма мъртви църкви, има мъртви хора. Навсякъде, където изповядват Исус Христос за Господ и Спасител имам Свои верни. Гледай на Мен, а не на различията! Ходи с вяра!" Амин. Друг път Го питам: "Кои са прави? Кои са истинските християни?" Отговорът Му бе кратък: "Онези, които вършат волята Ми." Да, като Саду Сундар Синг, например... Поискай да вършиш волята Божия сега и Той ще те направи да я познаеш. Не е късно - започни от днес! Бог да благослови всички ви!


коментар, 2002-04-19 17:13:00
Едно от нещата, който силно ме впечатли беше относно Тибет. Понеже това е един недостъпен район като че ли се създава едно впечатление, че там има голяма мъдрост. Един наш музикант дори си избрал за псевдоним нещо, което предполагам, че е свързано с Тибет, защото в статията видях някакво подобно име Калка мисля че беше. В статията пише, че по цял ден мантруват и въртят някакви колела. "Това са техните молитви, с които се надяват да получат прощение на греховете си и благословението на небето. За живия Бог тези хора не знаят нищо. Животът на тибетските отшелници е много странен - те се затварят в някоя тъмна стая за месеци, години или за цял живот. Затварят се така, че да не видят слънце, и никога не излизат навън. В тъмното постоянно въртят молитвено колело в ръката си, като че ли се намират в гроба. Обикновено са в малки килии, в които има дупка и през нея им подават храна. Опитах се да заговоря един такъв затворник, но нямаше резултат. Най-многото, което можах да направя, беше да пъхна през дупката части от Божието слово с надеждата, че ще ги прочетат, ако някой ден излязат на видело. "
Защо тогава се създава такова превратно впечатление, че като че ли едва ли не там е събрана най-голямата мъдрост на земята? И защо хората ня правят разлика между човешка мъдрост и Божествена мъдрост, мъдростта на Библията?
Към Тимотей, 2002-04-16 14:49:00
Вярно че е имало херувими. Забележете обаче къде са те?
Те не бяха на площада, в къщи, не бяха на място където обикновен човек можеше да влезе.
Доколкото си спомням херувимите и ковчега бяха в Светая Светих. А в Светая Светих, или пресветото място, имаше право да влиза само първосвещеника веднъж годишно. Никой друг. При това той не влизаше да ги целува и да се моли на тях!


към Тимоей, 2002-04-16 14:45:00
Исус къде проповядваше? Нито в "Александър Невски", нито на "Бачо Киро", нито на "Солунска". Вижте няколко цитата от Словото, които ясно говорят по въпроса, че храм Божий е всяко сърце и там Бог действа. Да не би да искате да кажете, че само от "Александър Невски" и то в онази част с позлатеното кубе се приемат молитви и служения?
Еремия 7:4 Не уповавайте на лъжливи думи та да казвате: храмът Господен, храмът Господен, храмът Господен е това.

Матей 26:61 Тоя каза: Мога да разруша Божия храм, и за три дни пак да го съградя.

Марк 14:58 Ние Го чухме да казва: Аз ще разруша тоя ръкотворен храм, и за три дни ще съградя друг неръкотворен.

1 Коринтяни 3:16 Не знаете ли, че сте храм на Бога, и че Божият Дух живее във вас?

1 Коринтяни 3:17 Ако някой развали Божия храм, него Бог ще развали; защото Божият храм е свет, който храм сте вие.

1 Коринтяни 6:19 Или не знаете, че вашето тяло е храм на Светия Дух, който е във вас, когото имате от Бога?

2 Коринтяни 6:16 и какво споразумение има Божият храм с идолите? Защото ние сме храм на живия Бог

Откровение 11:19 И отвори се Божият храм, който е на небето
Откровение 21:22 И храм не видях в него, защото неговият храм е Господ Бог Всемогъщият

А що се отнася до иконите от това по-голям идол здраве му кажи!


Аспарух, 2002-04-16 05:41:00
Към Тимотей:

Интересно ми е, дали бихте осъдили Сундар Синг като еретик, понеже не е влизал в ръкотворени храмове, а е бил само в храма на Святия Дух (своето тяло)?


Аспарух, 2002-04-16 05:37:00
Към Лъчезар Мандев: присъединявам се напълно към споделените от вас мисли за статията. Рядко съм срещал нещо, което да ме трогне толкова дълбоко.

Неимоверно ме трогна тази любов към всички, изразяваще се като абсолютно незлобие и простителност към враговете. Така си представям че би живял Спасителя, ако дойдеше в образ на човек в наши дни...


Тимотей, 2002-04-15 23:12:00
Пиша статия в момента и като я завърша ще ти я пратя по пощата - много въпроси задаваш и не е лесно с няколко реда да се отговори.
Какво значи Моят Храм ще се нарече дом молитвен за всички народи? - цитирам по памят. Вие защо сте без този дом -Храм? Иконите не са идоли /защо е имало изляти херувими в стария храм?/ и т.н.


към тимотей, 2002-04-12 17:34:00
Какво разбирате под "езическо"? Нима преобладаващата част от ритуалите в православието не са езически?
Ако искате да изброим някои чисто езически традиции:
1. Боядисване на яйца
2. Палене на свещи
3. Почитане на идоли (например икони)
4. Почитане на мъртвите - задушниците
5. Почитане на хора като светци
6. Почитане на неделята-Sunday, езическия празник на слънцето, вместо неделята.

Що се отнася до храма не знаете ли, че храм Божий е всяко човешко сърце?


Тимотей, 2002-04-12 17:10:00
Бог подкрепя Сундар виждайки смелостта му и вярата му и преценявайки че трябва да се положи Християнска основа в езическа страна.

Но едва ли ще подкрепи протестантите в Православна България, които минават край Христовия Храм, гнусейки се да влязат в Него.


Бисеров, 2002-04-12 16:34:00
Статията много ми хареса.
Особено ме впечатли един един пасаж: "Рибите в морето живеят в солена вода. Но въпреки това, водата в която готвим варена риба, не придобива солен вкус. Рибите живеят в среда, наситена със сол, но соленият вкус не прониква в тях. Така и истинските християни живеят в света, без да го допускат в сърцето си."
Преди време прочетох този цитат в Интернет. Някой беше поставил въпрос знаем ли кой го е казал. Понеже много ми хареса започнах да търся кой е автора, дори си мислех да не би да е от Библията. Затова сега се зарадвах като го открих.
Калина, 2002-04-12 01:34:00
Ще се радваме тук да прочетем вашите коментари към статията за Сундар Синг.


 Нов коментар